ANTI-KERNTREKBESLAG PLAATSEN: BEVEILIG JOUW DEUR TEGEN INBRAAK

Anti-Kerntrekbeslag Plaatsen: Beveilig Jouw Deur Tegen Inbraak

Anti-Kerntrekbeslag Plaatsen: Beveilig Jouw Deur Tegen Inbraak

Blog Article

Anti-Kerntrekbeslag Plaatsen: Beveilig Jouw Deur Tegen Inbraak

Inbraakmethodes worden steeds geraffineerder, en een van de Anti-Kerntrekbeslag plaatsen meest voorkomende technieken is kerntrekken. Deze methode stelt inbrekers in staat om binnen enkele seconden toegang te krijgen tot een woning via de voordeur. Gelukkig bestaat er een effectieve oplossing: anti-kerntrekbeslag plaatsen. Deze beveiligingsmaatregel is inmiddels onmisbaar geworden voor iedereen die zijn woning optimaal wil beschermen.

Wat is Anti-Kerntrekbeslag?


Anti-kerntrekbeslag is een speciaal type deurbeslag dat ontworpen is om de cilinder van een slot te beschermen tegen het zogenoemde kerntrekken. Het bestaat uit gehard metaal en bedekt de buitenzijde van het slot, zodat inbrekers geen grip kunnen krijgen op de cilinder. Hierdoor wordt het onmogelijk om deze met een schroef en trekkracht uit het slot te verwijderen.

Waarom Anti-Kerntrekbeslag Plaatsen?



  • Optimale beveiliging tegen kerntrekken

  • Verhoogt de inbraakweerstand van je deur

  • Voorkomt schade aan cilinders en sloten

  • Verhoogt de kans dat een inbreker jouw woning overslaat

  • Veel verzekeraars eisen het voor dekking tegen inbraakschade


Wanneer is het Nodig?


Heb je een ouder deurslot of een cilinder die uitsteekt? Dan ben je waarschijnlijk kwetsbaar voor kerntrekken. Ook als je sloten niet voorzien zijn van een keurmerk voor inbraakbeveiliging, is het raadzaam om anti-kerntrekbeslag te (laten) plaatsen. Bij nieuwbouwwoningen is het vaak al standaard, maar bij oudere huizen is het een noodzakelijke upgrade.

Hoe Plaats je Anti-Kerntrekbeslag?


Stap 1: Verwijder het oude beslag


Gebruik een schroevendraaier om het bestaande deurbeslag van de binnen- en buitenkant van de deur te verwijderen. Let op dat je de cilinder niet beschadigt.

Stap 2: Controleer de cilinder


De cilinder mag maximaal 3 mm uitsteken. Is dit meer? Dan moet de cilinder worden vervangen voor een veiliger model.

Stap 3: Monteer het nieuwe beslag


Plaats het binnenschild op de binnenzijde van de deur en het anti-kerntrekbeslag op de buitenzijde. Zorg dat de cilinder precies door het beslag heen past.

Stap 4: Bevestigen


Bevestig beide delen met doorlopende veiligheidsschroeven. Draai alles stevig vast zodat het beslag geen speling heeft.

Stap 5: Testen


Controleer of de sleutel soepel draait en of de deur goed sluit. Indien nodig, stel je de positie van het beslag iets bij.

Zelf Doen of Uitbesteden?


Als je handig bent, kun je het beslag zelf plaatsen met basisgereedschap. Toch kiezen veel mensen ervoor om dit door een slotenmaker te laten doen. Een professional zorgt voor de juiste afstelling en controleert ook direct of de cilinder veilig genoeg is.

Conclusie


Anti-kerntrekbeslag plaatsen is een slimme, doeltreffende maatregel om je woning te beschermen tegen een van de meest gebruikte inbraakmethodes. Met minimale ingreep vergroot je de veiligheid van je huis aanzienlijk. Of je het nu zelf doet of door een expert laat uitvoeren, het resultaat is een veel veiligere deur en een gerust gevoel – dag en nacht.

Report this page